Mennyit lehet Dubaiban keresni?

A Dubai fizetések akár a havi 100000 dirhamot is elérhetik (~6M HUF)
A Dubai fizetések akár a havi 100000 dirhamot is elérhetik (~6M HUF)

Mennyit lehet Dubaiban keresni? Ez a kérdés szinte mindenkiben felmerült már, hiszen eddig csak mende-mondákat hallottunk róla.

Most lehull a lepel és betekintést nyerhetünk, hogy Dubaiban, melyik munkakörben mennyit lehet keresni. A cikk abban is segít, hogy döntést tudjunk hozni azzal kapcsolatban, hogy szeretnénk e munkát vállalni Dubaiban vagy sem, illetve hogy kiknek érdemes szerencsét próbálniuk.

A fizetések és az állampolgárság összefüggése Dubaiban

A fizetések nagyban változnak attól függően, hogy melyik országból származunk. Egy nyugati országban (pl. Anglia) szerzett bizonyítvány, diploma sokkal többet ér, mint a keleten szerzett (pl. India). Sokszor viszont tényleg csak az számít, hogy mi van beírva az útlevelünkbe, mint állampolgárság. Az is megfigyelhető, hogy a férfiak sokszor többet keresnek, mint a nők, de ez azért is lehet, mert Dubai lakosságának 75% férfi, így ők többször töltenek be magas beosztású pozíciókat.

A lentiekben láthatjuk, hogy mely nemzetiségek keresnek a legtöbbet és melyek a legkevesebbet. Akár 2-3szoros különbségek is lehetnek ugyanabban a munkakörben. Szerencsére Magyarország a középmezőnyben van és a legtöbbször „nyugatnak” számít. Ezek nincsenek kőbe vésve, csak iránymutatás. Haladjunk a „legtöbbet keresőktől a legkevesebbig”:

  1. Nyugati-országok állampolgárai (Nyugat-Európa, Észak-Amerika, Ausztrália és környéke) és a közép-keleti (GCC) arab országok (Emirati, Saudi, stb.) állampolgárai
  2. Ezt követi Japán, Dél-Korea, Szingapúr
  3. Dél-Afrika, Kelet-Európa, Oroszország, Taiwan, Közép és Dél Amerika, egyéb arab országok állampolgárai
  4. Fülöp-szigetek, Thaiföld, Kína és egyéb nem sub-kontinens ázsiai országok
  5. India, Pakisztán, Sri Lanka, Nepál, Banglades, Kína, Afrika

Általában a cégek szabadon rendelkezhetnek azzal, hogy milyen pozícióra vagy éppen milyen nemzetiségre mennyit fizetnek, hiszen nincs teljes Dubaira és minden pozícióra kiterjedő standard. A fizetéseket legtöbbször úgy állapítják meg, hogy az adott nemzetiségű munkavállalónak mennyiért éri meg Dubaiban dolgozni, nem pedig egységesen határozzák meg a bért a pozíció, felelősség, szaktudás, iskolai végzettség, tapasztalat figyelembe vételével. Míg egy irodai Indiai munkavállalónak “elég” egy esetleges 5000 dirhamos fizetés, addig egy angolnak nem, így akár ugyanazért a munkáért 15000 dirhamot is kaphat.

Szerencsére a magyar munkaerő értéke a középmezőnyben van, vagyis, ha sikerül elhelyezkednünk, akkor abból elég jól meg lehet élni. Persze, az elhelyezkedés nem könnyű, hiszen, azt is figyelembe veszik a cégek, hogy az adott ország állampolgárai mennyire felvilágosultak és mennyire élnek az esetleges jogaikkal. Ha például munkaügyi vitára kerül sor, akkor egy nyugati kultúrából jött ember sokkal hamarabb kiáll a jogaiért (pl. nem megfelelő munkakörnyezet miatt, vagy a vezetője nem tartja be az előírásokat, stb.), míg egy fülöp-szigeteki valószínűleg semmiért nem fog szólni, és mindent eltűr. Például egy ázsiai munkást sokkal hamarabb lehet túlóráztatni ingyen (mivel igazából nincs is beleszólása), mint egy nyugati munkavállalót.

A legtöbb munkáltató kihasználja, hogy az ázsiai munkaerőből túlkínálat van és szinte fillérekért hajlandóak Dubaiban dolgozni. Ugyanakkor azt is nézni kell, hogy az ázsiai országokban hatalmas a munkanélküliség, nincs nagyon szociális háló, így ha valakinek van az adott országban munkája, akkor hálás lehet a sorsnak. Ha valakinek pedig sikerül Dubaiba eljutnia, akkor az szinte maga a csoda és még az alacsony bérével is annyit fog keresni, hogy nemcsak a családját, de szinte egy egész szülőföldi falut is el tud tartani. Vagyis figyelmen kívül hagyják a sokszor „embertelen, vagy nem fair” körülményeket, és évekig Dubaiban dolgoznak, mert megéri nekik.

A fizikai munkások (építkezésen dolgozó kétkezi munkás, villanyszerelő, biztonsági őr, asztalos, ács, festő, sofőr, stb.) szinte kivétel nélkül munkásszálláson laknak és busszal szállítják őket a munkahelyükre. Általában heti egy nap szabadnapot kapnak (általában péntek), míg a nem fizikai (pl. irodai dolgozók) dolgozók 2 szabadnapot kapnak. Dubaiban a hétvége péntek-szombat, és a hét első napja a vasárnap, így ez munkanap (mindenkinek). Természetesen van, akinek más a munkarendje és szabadnapja, de általánosságban ez a jellemző.

A fizikai munkások életéről nagyon sokat lehetne írni, de ennek a cikknek most nem ez a lényege.